Renoválás

2022.06.03. 19:45

Pályázati támogatásból és önerőből is felújítanak utakat Abonyban

Ezekben a napokban több útfejlesztés zajlik Abonyban. A tervezett beruházások a település zártkertes övezetét is nagyban érintik majd.

Hartai Gergely

Aszfaltozzák a Ráday utcát Abonyban Fotó: Abony sajtó

A napokban martaszfalt-borítást kapott a Ráday utca

– tájékoztatta hírportálunkat az aktuális abonyi útfejlesztésekről a város sajtóreferense.

Lőrinczy Veronika kifejtette, kivitelezőnek az önkormányzat saját cégét, az Abokom Nonprofit Kft.-t jelölték ki. Mint megtudtuk, a munkálatok elvégzéséhez rendelkezésre állt már a mart aszfalt, mivel korábban a polgármesteri hivatal nagy tételben szerzett be anyagot. Ezt a Magyar Közúttól önerőből vásárolták meg. A burkolóanyag az M4-es út építési munkálataiból származik, és kedvező áron sikerült azt beszerezni. Ebből, a tervek szerint, több más utca állapotán is javítanak majd.

A közeljövőben további önerős útfelújítások várhatók a városban. Ezenkívül az éves padkázást és kátyúzást is elvégzi az Abokom a legkritikusabb utaknál

– jelentette be a szóvivő.

Lőrinczy Veronika kiemelte, a település önkormányzata nemcsak önerős útépítéseket végez, hanem nyertes pályázatoknak köszönhetően ebben az évben több száz milliós beruházást hajt végre. Számos, pozitívan elbírált projekt kivitelezése még ebben az esztendőeben megtörténik. Az első ilyen, a Knézich Károly utca felújítása, épp az elmúlt hetekben ért véget.

A kormányzati támogatásból helyreállított út szilárd meleg aszfaltos technológiával készült burkolatot kapott, a mellette lévő padka is kifogástalanul sikerült. Ezenkívül árkolást is végzett a kivitelező, a csapadékvíz elvezetésének megfelelő biztosítása érdekében.

– Ezentúl nagy öröm, hogy ugyancsak egy nyertes pályázatnak köszönhetően Abony zártkertes övezetében több utca is új útburkolatot kap. Ezzel kapcsolatban az önkormányzat május végi ülésén nyertes ajánlattevőt hirdetett. A beruházást a Bitunova Kft. végezheti el, az ügyben június 3-án lesz megbeszélés. Az építkezés a tervek szerint már június 7-én megkezdődik. Hamarosan elindulhat a Bodócs-köz egy szakaszának, a Szilva, a Szőlő, a Mogyoró és a Szilva utca aszfaltozása – hívta fel a figyelmet Lőrinczy Veronika.

A referens úgy tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. arról értesítette a hivatalt, hogy sikeres volt az a pályázat, melyet Abony zártkertes részére nyújtottak be: a projekthez nem kell önerőt rendelniük. Az útépítésre csaknem 18 millió forint áll rendelkezésre.

Százmilliókból fejlesztenek

Egy nagy projekt kivitelezése is a város előtt áll még, hívta fel a figyelmet Lőrinczy Veronika. A sajtóreferens tájékoztatása szerint mintegy 300 millió forintból újulnak meg Abonyban a külterületi utak, a közbeszerzési eljárás már folyamatban van. A nyertes ajánlattevőt várhatóan június 9-én hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában