Szolnok

2022.06.16. 06:55

Pető Dávid gyermekkori álma vált valóra a televíziózással

A sajtó kategória győzteseként jutott az idei területi Prima gála döntőjébe Pető Dávid, a Szolnok Televízió Zrt. cégvezetője.

P. Pusztai Nóra

Pető Dávidot folyamatos fejlődésre sarkallja szakmája Fotó: P. Pusztai Nóra

– Gyerekkori vágyam volt a televíziózás, 2008-ban adódott egy lehetőség a Szolnok Tv-nél, szerkesztő-műsorvezető pozícióra jelentkeztem. Úgy néz ki, bevált – mondta mosollyal az arcán Pető Dávid.

A gyakornoki idő alatt bedolgozta magát, az akkori vezetés ezért úgy döntött, maradjon. Az azóta eltelt tizennégy év során végigjárta a ranglétrát. Bár sokan a sport világából ismerik, érdeklődési köre igen sokrétű. 

A legelején a sport volt a fő profilom, a mai napig a szívem csücske. De az évek alatt szépen sorban bővült a kör például híradó- és magazingyártással, műsorvezetéssel, később gyártásvezetéssel

– sorolta. 

A televíziózásban a változatosság tölti ki a mindennapjait.

– Úgy kelek fel reggel, hogy nem tudom, mit hoz az aznap, mindig más történik, más kihívások, feladatok elé állít az élet. A riportalanyhoz is alkalmazkodni kell. A szakma folyamatos figyelmet és fejlődést követel az embertől. Ám a helyi média esetén a több lábon állás is fontos. Minden nap egy kicsit feszegetjük saját határainkat – mesélte munkájáról. 

Az évek alatt több ezer anyagot készített, műsort vezetett. Több száz élő bejelentkezésen is túl van. 

– Mindent próbáltam a legjobb tudásom szerint elkészíteni. Így még a tizennégy évvel ezelőtti anyagom visszanézésekor sem szörnyülködöm, hiszen az a tanulási folyamat eleje volt. Azért meg-megmosolyogtat, ha hallom, hogyan beszéltem, hangsúlyoztam akkoriban. Észrevehető a különbség – tekintett vissza. 

A cégvezetés másabb jellegű feladatokat ró rá. Egyebek mellett a médiahatósággal kötött szerződésbeli elvárásoknak megfelelő műsorstruktúrát alakított ki. A sporthoz viszont visszakacsintgat.

– Amellett, hogy munka, kikapcsolódás és feltöltődés is egyben a labdarúgó- vagy kosárlabda-mérkőzések közvetítése. A Szolnoksport műsorainak és a podcastoknak köszönhetően keveredik a két vonal – fejtette ki, hozzátéve: a televíziózás világában a munkarend elfogadása nem egyszerű, azonban felesége személyében olyan társat talált, aki mindenben támo­gatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában