Fejlesztés

2022.06.08. 20:25

Próbál minél több fiatalt megszólítani az öcsödi egyesület

A Falusi Civil Alapban elnyert összegből székházat vásároltak, amit folyamatosan csinosítanak.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület a napokban tartotta éves közgyűlését. A tagság elfogadta a pénzügyi és szakmai beszámolókat, döntött a 2022-es költségvetésről is. 

Pasztelyákné Izbéki Róza elmondta: bár tavaly az első félévi programok egy részét törölni kellett, a kulisszák mögött ez idő alatt is zajlott a munka. Nyártól igazi kavalkáddal készültek. 

A falu közösségét – gyerekeket, családokat, nyugdíjasokat – célzó hagyományőrző foglalkozások, kézműves­ programok mellett egymást érték a különböző meghívások alapján szervezett régiós, megyei és határon túli utak, népdalkörünk fellépései

 – részletezte.

Pályázatokat is kidolgoztak. Ezáltal szereztek támogatást a működésükhöz, illetve az érkeserűi társegyesületükkel szervezett közös programjaikhoz.

Megújították a reklámeszközöket, frissítették az arculati elemeket, saját honlapot és új logót készítettek. A Falusi Civil Alapban tavaly elnyert összegnek köszönhetően székházat vásároltak, amit folyamatosan csinosítanak. 

– Előkészítettük és biztosítottuk a ház helyi védettségéhez előírt feltételeket, ennek megszerzése tette lehetővé, hogy a népi építészeti értéket képviselő épület felújítására pályázhassunk, a pozitív döntésről a napokban tájékoztattak. Augusztus végéig be kell fejeznünk ezt a nagy kihívást jelentő építészeti felmérést, melynek eredményétől függnek majd a ház teljes felújításának feltételei – emelte ki. 

A közgyűlésen téma volt, hogy az egyesület fontos célkitűzése a fiatalítás, újabb aktív tagok bevonása. A népdalkör nemrégiben már „beújított”, de fiatal tagokat várnak a hímzőszakkörbe, valamint a kerékpáros túraklubba is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában