Döntés

2022.06.28. 15:19

Reggel 6 és este 10 között elrendelhető a locsolási tilalom Berényben

Rendkívüli nyílt ülésen fogadta el a jászberényi képviselő-testület kedden délután a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. egységes vízkorlátozási tervét. A cég a napi locsolási tilalom elrendelését kérte az önkormányzattól.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Az eseményen Kocza Imre, a TRV Zrt. főmérnöke kifejtette, a tavalyi évben már jelentkezett vízellátási probléma Jászberényben, ezért fontosnak látták, hogy lépéseket tegyenek a stabil vízellátás érdekében. 

Jelenleg 7400 – 7500 köbméter vizet adunk ki naponta. Ez a mennyiség visszavezethető például a szárazságra és a medencék feltöltésére 

– vázolta a szakember.

Budai Lóránt polgármester az ülésen arról beszélt, bízik abban, hogy a vízkorlátozási terv segít megoldani az ellátás biztonságát.

A TRV Zrt. a 0. fokozat (napi locsolási tilalom) elrendelését kérte az önkormányzattól. A társaság tájékoztatója szerint ez a szint a vízkorlátozás egyik legalapvetőbb eszköze. Bevezetése elsősorban a csúcsvízigények kielégítése miatt történhet. A település egészére 6 és 22 óra között rendelhető el, amennyiben a várható vízfelhasználás eléri vagy nagyban megközelíti a maximálisan kitermelhető vízmennyiséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában