Vitás ügy

2022.06.01. 15:19

Rendhagyó projektátadón értékelt a jászberényi Fidesz-frakció

Bejárást és sajtótájékoztatót tartott szerdán a jászberényi Fidesz-frakció öt képviselője a vasútállomás előtti téren, amely egy többszázmilliós projekt részeként újult meg.

Illés Anita

Sajtótájékoztatót tart a jászberényi Fidesz-frakció Fotó: Illés Anita

Előzménye, hogy egy nappal korábban a városvezetés a műszaki ellenőrrel, a kivitelező cég képviselőivel és a hivatal szakembereivel a helyszínen járt, ahol a kivitelező készre jelentette a beruházást és megkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás. Az eseményről Budai Lóránt polgármester számolt be közösségi oldalán.

A Fidesz képviselőcsoportja kifogásolta, hogy nem hívták meg a testület tagjait erre az eseményre.

Döbbenettel vettük tudomásul, hogy nem kaptunk meghívót, de a térség országgyűlési képviselője és a megyei közgyűlés alelnöke sem, akik segítették az előző városvezetés által elnyert pályázatot

– kezdte Tamás Zoltán, frakcióvezető.

Hozzátette: hiába írta a polgármester a közösségi oldalon, hogy ünnepélyes átadó csak a korrekciók elvégzése után lesz, rossz tapasztalataik vannak, hiszen a korábbi beruházások átadásáról is csak utólag értesültek.

Megújult a Vaspálya utca Jászberényben Fotó: Illés Anita

Kiemelték az együttműködési szándék, partneri kapcsolat hiányát a városvezetés részéről. A projektbejárás során ismertették: 2017-ben 650 millió forintot nyert az önkormányzat iparterületek infrastrukturális fejlesztésére, amelyhez később további hatvankétmillió forint plusz támogatásban részesült a város.

Első ütemben a Kerekudvari út felújítása valósult meg 2019-ben, majd a projekt második részeként megújult a Vaspálya utca, a Rákóczi utca egy része és a vasútállomás előtti terület. A sajtótájékoztatón szó volt a piac beruházás és a Malom-projekt peres ügyeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában