Négylábú barát

2022.06.24. 19:54

Sokat segít Bogár a traumát átélt tiszabői gyermekeknek

Molnár-Révész Erika

Simogatják, etetik, cserébe Bogár, a Tiszabői Tanoda kedvence sok mindenre megtanítja a helyi gyermekeket. A korábban kóborló ebet két éve fogadta be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

– Amellett, hogy nagyon szeretik, Bogár gondozásával a diákok megtanulják a felelős, tudatos állattartás szabályait – mondta hírportálunknak Tasi Krisztina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának helyi vezetője.

– Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy sajnos sok a kutyatámadás miatt traumát szenvedett gyermek a településen, így Bogár abban is segít, hogy az érintettek fel tudják dolgozni a történteket, és újra megbízzanak az állatokban – tette hozzá.

A szeretetszolgálat tavaly ősszel útjára indított ivartalanítási programja révén lényegesen csökkent a kóbor kutyák száma az utóbbi időszakban. Korábban több száz gazdátlan eb kóborolt az utcákon.

– A lakosok szorgalmasan hozzák állataikat az akciónapokra, van rá igény. A program sikerét mutatja, hogy töredékére csökkent a kóbor ebek száma a településen – hangsúlyozta a szakember.

Tasi Krisztina Bogárral, a Tiszabői Tanoda kedvencével Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában