Top Plusz

2022.06.14. 14:32

Száznyolcvanmillió forintból fejleszthetnek Túrkevén

A pályázati pénzből energiahatékonyabbá tennének több épületet is.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock.com

Száznyolcvanmillió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el Túrkeve, miután a település sikeresen pályázott a Top Plusz Energiahatékonyság pályázatán – tájékoztatott közösségi oldalán Sallai Róbert Benedek polgármester. Hozzátette, még az év elején három fejlesztésre adtak be pályázatot, amit szeretnének a közeljövőben megvalósítani.

Energiahatékonyabbá tennék a túrkevei idősek otthonának épületét, amelynek így a bentlakásosellátás-színvonala jelentősen javulhatna, illetve csökkenteni lehetne a fenntartási költségeket is. Az épület a fejlesztésnek köszönhetően egy klímabarátabb, alacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményező hely lehetne.

Szintén energetikai célú fejlesztést valósítanának meg a Finta Múzeumban is, amely nemrég került az önkormányzat tulajdonába. A polgármester bejegyzésében közli, főként a fűtést korszerűsítenék, illetve a külső homlokzatot szigetelnék le, amely egyben esztétikailag is javítana az épületen. Hozzátette, a felújítás segítené a város környezetkímélő, zöld törekvéseit is.

Száznegyvennégy darab monokristályos napelem telepítése történhet meg hálózatba tápláló inverterrel együtt a Túrkeve Termál- és Élményfürdő területén. A polgármester bejegyzésében kiemeli, a tetemes energiaköltségek a jövő évben még elképesztőbb kiadásokat jelenthetnek, amikortól 350 százalékos energiaköltség-növekedést jelentett be a szolgáltató. Mint írja, a strandot a rezsicsökkentés nem érinti, így az ott elszabaduló energiaárak alapvető működési gondokat jelenthetnek. A fejlesztés éppen ezért jelentős segítséget nyújtana a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában