Szolnok

2022.06.24. 13:38

Szívén viseli a Partos kápolna sorsát Menkó Gyula képviselőjelölt

A Fidesz-KDNP Menkó Gyulát, a Pletykafalu Közössége Egyesület elnökét támogatja a megmérettetésen.

Molnár-Révész Erika

Balról: Menkó Gyula képviselőjelölt, mellette Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere

Vasárnap tartják az időközi önkormányzati választást Szolnok négyes számú választókörzetében dr. Fajcsák Károly képviselő lemondása miatt. A Fidesz-KDNP Menkó Gyulát, a Pletykafalu Közössége Egyesület elnökét támogatja a megmérettetésen. A jelölt, illetve Szalay Ferenc, a Fidesz szolnoki elnöke pénteken tartott sajtótájékoztatót a Partos kápolnánál, melyet a napokban tettek rendbe az egyesület tagjai.

– Nagyon fontos dolognak tartom hogy Menkó Gyula és a Pletykafaluért Egyesület rendbe tette a környéket olyan szinten, hogy itt bármilyen közösségi rendezvény megtartható legyen. Már csak a vizet kell bevezetni, melyért szintén sokat dolgozott a képviselőjelölt, aki vasárnap a Pletykafaluért egyesület jelöltjeként, a Fidesz-KDNP támogatásával indul a választáson.

Úgy gondoltuk, hogy ez az eddig is tapasztalt együttműködés és közös gondolkodás sok mindenben meg tud majd jelenni ebben a térségben

– mondta Szalay Ferenc. Hozzátette, fontos hogy minél többen voksoljanak a vasárnapi időközi választáson.

A sajtótájékoztatón elhangzott, július harmadikán, Sarlós-Boldogasszony búcsúünnepén délután három órától szentmisét, majd közösségi programokat tartanak a Partos kápolnánál.

– Különösen izgalmas az idei év, hiszen nem csak a búcsúünnepet tartjuk meg, október közepén a kápolna háromszázöt éves születésnapját is, melyre meglepetésekkel készülünk. Az udvar kitakarítása az első lépés volt, az évfordulóra megpróbálunk egy új bejárati kaput és kerítést készíteni, illetve megkezdődtek a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogyan tudnánk a kápolnát bekapcsolni a vallási turizmusba – fogalmazott Menkó Gyula képviselőjelölt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában