FIT Kaland

2022.06.07. 19:34

Taroltak a szolnoki diákok az országos megméretésen

Az idei verseny fókuszában az időutazás témaköre állt.

Szoljon.hu

Barabás Zille, Bordács Kata és Szilágyi Csilla munkája aranyat ért a Kassai sulinak Fotó: Mathias Corvinus Collegium Facebook-oldala

Idén negyedik alkalommal rendezték meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjának (FIT) kooperációs és készségfejlesztő tanulmányi versenyét, a FIT Kaland Tehetségversenyt. A negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatversenyre a szervezők a teljes Kárpát-medencei diákság jelentkezését várták.

Az idei verseny fókuszában az időutazás témaköre állt, amelynek keretein belül társasjátékokat kellett készíteniük a csapatoknak, ezeket aztán egy rövid videóban kellett bemutatniuk.

A tehetségkutató versenyen taroltak a szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Szegő Gábor Általános Iskola diákjai is. Az első helyet Barabás Zille, Bordács Kata és Szilágyi Csilla szerezte meg a Kassainak, akik ezzel felvételt nyertek a FIT Programba. A második helyen a szegősök végeztek, akiknek háromfős csapatát Sipulla Lotti, Borsi Nóra és Juhász Nilla alkotta.

A diákoknak Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere is gratulált közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában