Jász Világtalálkozó

2022.06.24. 14:54

Több ezren érkezhetnek Jánoshidára a jászok fő ünnepére

„Jövőnket alakítjuk, ám a múltunk örök!” mottóval rendezik meg a XXVI. Jász Világtalálkozót mától egészen vasárnapig Jánoshidán, ahová több ezer látogatót várnak.

Illés Anita

A világtalálkozón újra felharsannak majd a kürtök

Fotó: Mészáros János

A rendezvény idén is bővelkedik színes programokban. A ma esti ünnepélyes megnyitó után holnap a viseletek, a szellemi értékek bemutatása, a jászok főpapi szentmiséje, a Jászságért díj átadása, a jászkapitány beiktatása, a jász települések felvonulása és a jászsági kulturális csoportok előadása kap főszerepet.

A szombati díszünnepség előtt Sasvári Sándor és Sasvári Léna műsora teremt még emelkedettebb hangulatot. A fiatalabb korosztályt célozza meg a Kelemen Kabátban, a Follow the Flow és Manuel koncertje. A megannyi kísérőprogram közül érdekesnek ígérkezik a Tudatos Öregedés Jánoshida 2030 projekt bemutatása. A premontrei rendházban többek között településtörténeti tárlat és makettkiállítás várja a látogatókat, akik a helyi kreatív alkotók, kézművesek remekműveit is megcsodálhatják. Kitárja kapuját a Baba-Tár, az óvodában pedig gyerekszigetet és vasútmodell-kiállítást szerveznek. Vasárnap búcsúi szentmise, körmenet, sport- és ügyességi versenyek várják az érdeklődőket. A záróünnepséget a Depresszió és a Road együttes koncertje követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában