Érettségi

2022.06.18. 21:00

Több mint kétszázan szereztek bizonyítványt a Jászkunságban

Kétszáznál is több, tanulói jogviszonnyal nem rendelkező szerzett érettségi bizonyítvány, illetve tanúsítványt Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Összesen 204 tanúsítványt osztottak ki a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott eredményhirdetésen, amelyen a tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők vették át bizonyítványukat – közölte pénteken a megyei kormányhivatal.

A területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalokban azok nyújthatják be érettségi jelentkezésüket, akik már befejezték a középiskolai tanulmányaikat, és nem rendelkeznek tanulói jogviszonnyal, illetve azok, akik külföldi vagy külföldi rendszerű középiskolában utolsó éves hallgatók. Tanulói jogviszonyon kívül mind az őszi, mind a tavaszi vizsgaidőszakban bármelyik vizsgatárgyból számot adhatnak tudásukról, függetlenül attól, hogy a középiskolában tanulták-e az adott tantárgyat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában