Jászkunság

2022.06.04. 06:55

Ügyeleti időben máshol látják el a Hetényi Géza Kórház betegeit

Folyamatosan biztosított a térség egészségügyi ellátása.

Molnár-Révész Erika

Hétköznapokon nincs változás az ügyeletben Illusztráció: Mészáros János

Szakemberhiány miatt bizonyos napokon szünetel a stroke- és neurológiai ügyelet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban.

Mint az hivatalos iratokból kiderült, az ügyeletet május több napján sem tudta ellátni az intézmény. A kórház a kialakult helyzetről hivatalosan is jelentést tett az illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központnak.

Kérdéseinkkel, miszerint hová és mennyi idő alatt kerül stroke esetén a beteg, és ez az időintervallum elegendő-e, hogy ne szenvedjen maradandó károsodásokat, emellett hogy pontosan mi az oka a kialakult helyzetnek és látnak-e rá megoldást, megkerestük a kórház vezetését. Hírportálunk arra is rákérdezett, valóban igaz-e a hír, mely szerint a hétvégén szülő kismamákat más kórházakba irányítják, szintén szakemberhiány miatt.

A kérdéseinkre a következő választ kaptuk.

A térség egészségügyi ellátása folyamatosan biztosított, mindent megteszünk a hozzánk forduló betegek lehető legmagasabb szintű ellátása érdekében. Az érintett ügyeleti időszakokban az Országos Mentőszolgálat a betegeket egyenesen a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt budapesti vagy debreceni intézményekbe szállítja attól függően, hogy melyik centrum van közelebb

– válaszolta megkeresésünkre Piroska Miklós főigazgató.

Az intézményvezető hozzátette, a kórház mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy az érintett szakmákban is biztosítani tudja a folyamatos, biztonságos betegellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában