Magyar Falu Program

2022.06.22. 17:55

Új járművekkel gyarapodott Cibakháza

A tiszazugi település önkormányzata három nyertes pályázatnak köszönhetően a teljes gépjárműparkját lecseréli.

P. Pusztai Nóra

Hegyes Zoltán polgármester a kisteherautót mutatja Beküldött fotó

Az autó és a buszok igen rossz állapotban vannak.

– A meglévő tehergépkocsi és a két tanyagondnoki busz futásteljesítménye miatt egyre magasabb a szervizigény és ezzel együtt a karbantartásra fordított összeg, ennek csökkentése érdekében adtuk be a pályázatokat – mondta Hegyes Zoltán, Cibakháza polgármestere.

A Magyar Falu Program kommunális eszközök vásárlá­sát támogató kiírásának köszön­hetően beszereztek egy Volkswagen Transporter platós kisteherautót, ami bár még nem állt munkába, de a napokban átvehették. Már csak az arculati elemek, így a szükséges matricák elhelyezése maradt hátra. A két tanyagondnoki buszt viszont csak később vehetik birtokba.

– A kilencszemélyes járművekre előzetes becslés szerint egy-másfél évet kell várnunk a csiphiány miatt. A pályázatokból tizenöt-tizenöt millió forint jut ezekre a járművekre. Bár elég hosszú a várakozási idő, reméljük, az összeg nem emelkedik – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában