Beruházás

2022.06.02. 06:55

Útfejlesztésekkel tervezhet Cegléd és térsége

Több milliárd forint jut a 311-es út és a 441-es út Cegléd és Nagykőrös közötti szakaszának felújítására.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jelentős, a térség közlekedésfejlesztését célzó beruházásokat jelentett be a napokban közösségi oldalán Földi László, Pest megye 12. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője.

A honatya bejegyzésében arról tájékoztatott, hogy megújul a 311-es út és a 441-es út Cegléd és Nagykőrös közötti szakasza.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nemrégiben egy összesen nettó 3 milliárd 246 millió forint értékű útfejlesztési tervezési csomagot tett közzé, amely több részre bontható. Az egyik kiemelkedő beruházás éppen a térség egyik jelentős területére koncentrál, ugyanis a 441-es főút Cegléd és Nagykőrös közötti szakaszát érinti. A mintegy tizenhat kilométer hosszú útszakasz megerősítése egyébként kapcsolódik a Kecskemét és Nagykőrös között már folyamatban levő fejlesztéshez.

A másik projekt pedig a Ceglédet és Nagykátát összekötő 311-es útra, mintegy harmincnégy kilométeres távolságra vonatkozik – összegzett közleményében a parlamenti képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában