Toplista

2022.07.25. 09:28

A kőteleki, gigantikus harcsa is szerepelt a legolvasottabb hírek között

Titokzatos fekete párduc bukkant fel egy törteli tanyán, megdöbbentő részletességgel rajzolódnak ki a szolnoki török kori híd maradványai a Tiszában – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Napok óta beszédtéma a horgászok között a Tiszából kiemelt gigantikus harcsa Beküldött fotók

1. Titokzatos fekete párduc bukkant fel egy törteli tanyán

Lakossági bejelentés érkezett, miszerint a Kákás dűlő közelében „párducot” láttak. A mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami. Nem egyedülálló eset, hogy térségünkben fekete párducot látnak, korábban több szemtanú is állította, hogy a megyeszékhelyen is felbukkant egy ilyen nagymacska.

2. Az egész rokonságnak jutott az ország leghíresebb halából

Mága Szabolcs napok óta „szemezett" a gigantikus harcsával, mégsem gondolta, hogy az ő horgára akad a méretes hal. A kőteleki fiatalember életre szóló élményként mesélt arról a bizonyos hajnalról és az ország jelenleg talán legismertebb harcsájáról, ami az utóbbi napokban beszédtémát szolgáltat a horgászok között.

3. Megdöbbentő részletességgel rajzolódnak ki a szolnoki török kori híd maradványai a Tiszában

Nem mindennapi jelenségnek lehetnek tanúi mindazok, akik megyeszerte lesétálnak a Tisza partjára. A fokozatosan visszahúzódó folyó most medrének olyan részleteit is megmutatja, amiket az év nagy részében emberi szem nem láthat. Jól kivehetővé váltak az egykori szolnoki török kori híd maradványai is.

Fotó: Nagy Balázs

4. Homokpad bukkant elő a vízből a Tisza szolnoki, belvárosi szakaszán

Napjainkban egészen különös helyzeteket teremt a Tisza alacsony vízállása. Cibakháza után Szolnokon is megjelent egy kisebb sziget a Tisza belvárosi szakaszán. A híd Szandaszőlős felőli oldalán lévő pillér mellett bukkant elő a vízből, melynek mérete a folyó apadása esetén biztosan tovább nő majd.

A folyó Szandaszőlős felőli oldalán bukkant elő a homokpad Fotó: Nagy Balázs

5. A ceglédi állatmenhely azt kéri, hogy senki se próbálja meg befogni a párducot!

Egy hírportálunk által megkérdezett szakember elmondta, hogy ha csakugyan párducot láttak a térség egyes pontjain, akkor az elfogása a megszokottaktól eltérő módszereket igényel. Az érintett helyszínt például elsősorban az esti, illetve éjszakai órákban ajánlott fokozottan figyelni, körbekeríteni, a zóna egy kijelölt pontjára pedig etetőanyagot érdemes kihelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában