Fejlemény

2022.07.06. 15:00

A rendőrség szerint nem történt hűtlen kezelés a jászberényi Malom-ügyben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást az ügyben, ami a közelmúltban zárult le.

Illés Anita

– Nem történt sem hűtlen, sem pedig hanyag kezelés a Malom-projekt kivitelezőjével kötött szerződés azonnali hatályú megszüntetésével – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Budai Lóránt jászberényi polgármester. Felidézte: 2021. november 25-én Tamás Zoltán és a jászberényi Fidesz-frakció hat tagja feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt.

– Álláspontjuk szerint polgármesterként jogellenesen jártam el, mikor a Malom kivitelezési szerződésétől elálltam, és ezzel kárt okoztam a városnak. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben, ami a közelmúltban zárult le. A rendőrségi határozat szerint a vállalkozóval kötött szerződés felbontásával nem valósult meg hűtlen kezelés, és a hanyag kezelés bűntette is kizárható. A rendőrség megállapította, hogy a feljelentésben szereplő cselekmény nem bűncselekmény, így a nyomozást megszüntették – ismertette a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában