Galériával

2022.07.05. 17:24

Egyedi látásmóddal jelenítették meg Szolnok természeti és épített csodáit

Egy év kihagyást követően hirdette meg ismét Szeretem Szolnokot! pályázatát a megyeszékhely önkormányzata.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

A díjátadót kedden délután tartották a városháza dísztermében. A korábbi évekhez hasonlóan kortól függetlenül várták a szabadon választott technikával készült alkotásokat. Az egyetlen kikötés az volt, hogy Szolnok szépségeit – legyen szó természeti vagy épített környezetről –, vagy egy-egy azokhoz kötődő felejthetetlen élményt mutassanak be a pályamunkák.

Szalay Ferenc polgármester köszöntőjében Szolnok múltjáról, a vasút, a honvédség és a vízi átkelőhely fontosságáról is szót ejtett.

– A városban rengetegen élnek olyanok, akik, szeretik a környezetüket, magát a települést. Az embert a munka élteti. 

Akinek van mit csinálnia, és azt jól csinálja, az boldog

– vélekedett, majd rátért a pályázatra is.

– A videók, képek a város különböző arcait tükrözik, nagyon fontos, hogy a fiatal generáció is megmutatja, miként látja Szolnokot. A megyeszékhely szép természeti környezetére, így például a Tiszára, Zagyvára és az ártéri erdőkre viszont vigyázni kell – emelte ki.

Negyvenhat pályázótól közel kétszáz munka érkezett a felhívásra. 

A zsűri két kategóriában véleményezte az alkotásokat, a közönségszavazás pedig június 8-án zárult le.

Az első kategóriában a fődíjat – 100 ezer forint értékű Media Markt vásárlási utalványt – a szakmai zsűri Lipták Gábornak ítélte oda.

A közösségi oldalon begyűjtött kedvelések alapján a közönségdíjas – jutalma egy 50 ezer forint értékű vásárlási utalvány – Oros Krisztina lett.

A legfiatalabb versenyzőt, Benke Lucát a Szolnoki Kalandparkba szóló családi belépő mellett egy mesekönyvvel is meglepték.

A négy évszak négy fotó kategória nyerteseként dr. Nagy Tibor tíz fotókönyvet vehetett át.

Az önkormányzat, a városban működő vállalkozások, cégek további ajándékokat ajánlottak fel, így a korábbi évekhez képest bővült a díjazottak köre.

A győztes pályamű Fotó: P. Pusztai Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában