Vádemelés

2022.07.04. 10:35

Akár tizenegy évet is kaphat az idős hölgyet széklábbal ütlegelő jászkiséri férfi

A vádlott éjszaka törte rá az ajtót az idős, bottal közlekedő sértettre, és egy széklábbal ütlegelte azért, hogy adja oda neki a pénzét.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Rablás, súlyos testi sértés kísérlete és magánlaksértés miatt emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség egy 19 éves jászkiséri férfi ellen – tájékoztatta hírportálunkat dr. Nagy Lajos, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi idén január 18-án éjszaka, Jászkiséren, a kerítésen átmászva jutott be egy bottal közlekedő, 81 éves hölgy kertes házának udvarára.

A vádlott néhány percen belül betörte a melléképület ajtaját, és a kazánházon keresztül slisszolt be a lakásba, ahol pénz után kutatott.

Az egyedül élő idős hölgy felébredt a neszre, és megpróbálta kizavarni a férfit a házból. Támadója erre reflexszerűen felkapott és összetört egy széket, majd az egyik széklábbal többször fejbe vágta a szépkorút, aki ezután a padlóra rogyott. A sértett azért, hogy a férfi ne bántsa, odaadta neki a pénztárcáját, benne 30 ezer forinttal. A vádlott azonban még többet akart, de nem volt, így végül felkapta az ágyról a sértett mobiltelefonját. Ezt követően kitörte a veranda üvegét, és a nyíláson átbújva sietve távozott az ingatlanból.

Az idős hölgy nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt vádiratában. Ez alapján a letartóztatásban lévő vádlottnak – ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz – 11 év szabadságvesztéssel kell számolnia. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában