Beruházás

2022.07.04. 11:24

Alapjaiban varázsolják újjá Kőröstetétlen közösségi színterét

Hamarosan megújult közösségi térrel gazdagodik Kőröstetétlen. A polgárőrség és a lakosság rendezvényeinek otthont adó intézmény a művelődési házat „tehermentesíti” majd. Mint megtudtuk, a 800 lelkes község a közelmúltban leégett raktárépületét is helyreállíthatja.

Hartai Gergely

Pásztor Imre polgármester szerint a várt ütemben halad a közösségi tér építése. Ha elkészül, azzal a művelődési házat is tehermentesíthetik, ugyanis alkalmas lesz húsz-harminc fős rendezvények megtartására is

Fotó: Nagy Balázs

Immár a látványos munkálatok zajlanak a közösségi terünkben. A tető és a csatorna már elkészült, az új nyílászárók is a helyükre kerültek

– számolt be hírportálunknak az elvégzett munkálatokról a kistelepülés polgármestere. 

Pásztor Imre elmondta, az aljzat betonozásán még dolgoznak a szakemberek, az aljzatszigetelés csak a közeljövőben várható. Hátra van továbbá a fűtés kiépítése és a burkolatok elkészítése, valamint a villany- és vízszerelés egyaránt.

 A megszépülő helyszínen két szobát, melegítőkonyhát, fürdőszobát, mellékhelyiséget és egy negyvenhat négyzetméteres társasági színteret létesítenek. Ebben húsz-harminc fős rendezvények szervezésére nyílik lehetőség. 

A nyugdíjasklub, a polgárőrség és az egyik helyi egyesület részére tartjuk fenn a területet, de névnapok, születésnapok és más, kisebb események megünneplésére is biztosítjuk azt

– folytatta a faluvezető. 

A közösségi tér rendezvényhelyszínné alakításával a művelődési házat tehermentesítené az önkormányzat. Előbbi intézmény felfűtése ugyanis egyszerűbb, és ezzel együtt olcsóbb lesz. 

A Magyar Falu Program keretében megvalósuló felújításnak jövőre kell befejeződnie, Pásztor Imre szerint azonban várhatóan már karácsonyra átadhatják a renovált intézményt. 

– A 23 millió forintos pályázati forráshoz nem kellett önerőt rendelni, ugyanakkor a költségvetésben megadtuk a lehetőséget arra, hogy pluszmunkák esetén fel tudjunk szabadítani saját forrást is. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az áremelkedések miatt tíz-tizenöt százalékkal túllépjük a pályázati keretet, ami nagyjából ötmillió forintot jelent – hívta fel a figyelmet a polgármester, aki arról is szót ejtett, hogy előkészítés alatt áll a falu két évvel ezelőtt leégett raktárépületének helyreállítása is. 

– A be­ruházás kapcsán megkerestük a vállalkozókat, jelenleg az árajánlatot várjuk. Még a tél beállta előtt szeretnénk rendbe tenni a rossz állapotban lévő helyiséget. Első körben a komplexum szerkezeti elemeit és lemezborítását építjük újjá, a fűtésrendszer és az itteni eszközök pótlása már a második ütem lenne. A lemezborítás annyiban különbözik majd az előzőtől, hogy nem kap szigetelést. Ez a többletberuházás további tízmillió forintba kerülne – összegezte mondandóját Pásztor Imre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában