Támogatás

2022.07.12. 11:15

Játszótér és bérlakás is létestült egy többszázmilliós fejlesztésnek hála Jászapátin

Új lakóház épült a Malom utcában, két szociális bérlakást alakítottak ki az István király úton egy átfogó projekt részeként.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

Hátrányos helyzetű emberek életminőségét javító lakófunkciós és infrastrukturális fejlesztések történtek Jászapátiban – közölte a kommunikációért felelős Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft.

A tájékoztatás szerint a korszerűsítésre háromszázharminchárommillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a helyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészek problémáinak kezelése, a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése volt. Megújult a Temesvár lakóövezet egy része, az utak, a járdafelületek és a csapadékvíz-elvezető rendszer, továbbá játszótér létesült, kerékpáros fejlesztés történt.

Új lakóház épült a Malom utcában, két szociális bérlakást alakítottak ki az István király úton. Megújult a családsegítő épülete a Kossuth Lajos utcában, ahol egy régi, rossz állapotú épület elbontása után új közösségi épület is létesült – foglalta össze a fejlesztéseket az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában