Fejlesztés

2022.07.21. 14:55

Elkezdődött az egyik kút helyreállítása Túrkevén

A kút rekonstrukciójától pár héten belül várnak jelentős eredményt.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Sok fejtörést okozott a közelmúltban a település vízellátási gondja. Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, a probléma megoldásra vár. Az önkormányzat fejlesztési összeg segítségével tesz lépést a megoldás érdekében. 

– Újabb és újabb szakmai egyeztetések is megerősítik: a víztoronynak nincs köze a vízellátási gondokhoz, egyértelműen a vízhiány, azaz a vízbázist adó kutak állapotának romlása a gondok fő okozója – mondta el Sallai R. Benedek polgármester. 

Önkormányzatunk harmincötmillió forintos fejlesztési összegből rendelt meg egy kútrekonstrukciót, az egyik, már a TRV Zrt. üzemelési ideje alatt tönkrement kút helyreállítására, amitől négy-ötszáz liter/perces vízhozamú plusz vízkapacitást remélünk.

– Ez már önmagában nagy segítség lehet, és nem csupán a vízmennyiségben, hogy ne lépjen fel sehol vízhiány, hanem a nyomásproblémákban is, ugyanis mint a helyszínen megtudtam: a víznyomás szándékosan alacsony, hogy legyen elég víz Túrkevén egész nap. A kútrehabilitáció kapcsán pár héten belül várunk átütő eredményt – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában