Honvédelem

2022.07.06. 09:56

Kőkemény képzésen vettek részt, hogy a legrázósabb helyzetekben is helytállhassanak

A fő hangsúly a kutató-mentő feladatok elsajátításán és a készenléti szolgálat ellátásán van.

Szoljon.hu

Alpintechnikai képzésen vett részt két mentőtiszt és két mentőápoló az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központ egészségügyi állományából

Fotó: Az alakulat felvételei

Alpintechnikai képzésen vett részt két mentőtiszt és két mentőápoló az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Egészségügyi Központ egészségügyi állományából – adta hírül a Honvedelem.hu szakportál.

A képzés célja a kijelölt egészségügyi szakállomány integrálása a helikopterbázis jelenlegi és bővülő feladatrendszerébe. A fő hangsúly a kutató-mentő feladatok elsajátításán és a készenléti szolgálat ellátásán van, majd ezt követi a későbbiekben számos helikopterhez köthető egészségügyi képesség fejlesztése.

Kutató-mentő képzés a szolnoki helikopterbázison Az alakulat felvételei

A bajbajutottak sürgősségi ellátását az esetek nagy többségében a helyszínen – számos esetben nehezített terepviszonyok között, gépjárművel megközelíthetetlen területen – szükséges megkezdeni. Az első szaksegély megkezdése életet menthet, legyen az katonai művelet, bármilyen tömeges baleset vagy katasztrófahelyzet.

A képzés célja a kijelölt egészségügyi szakállomány integrálása a helikopterbázis jelenlegi és bővülő feladatrendszerébe Az alakulat felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában