Káprázatos átalakulás

2022.07.28. 15:57

Fotókon mutatjuk az újjászületett szolnoki Szigligeti Színházat

Az ország legmodernebb teátrumainak egyike lett a szolnoki, amely európai viszonylatban is megállja a helyét.

Szoljon.hu

Beküldött fotó

Káprázatos újjászületésen ment keresztül a Szigligeti Színház, melyet képviselőtársaival, illetve Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárral járt be csütörtökön Szalay Ferenc polgármester. Ahogyan azt Facebook-oldalán írta a városvezető: csodálkozva hallgatták a technikai megújulás részleteit, gondolva itt elsősorban a zsinórpadlásra, a forgószínpadra, a mesterien kialakított süllyesztőkre, vagy a pompás csillárra.

Kipróbálták továbbá a kényelmes, párnázott székeket, melyekből összesen 465 darab található a nézőtéren. Egyébként már a bejáratnál újdonság fogadja majd a közönséget, ugyanis minden ajtónyitáskor működésbe lép a hőlégbefúvó. Az energiatakarékosság és -hatékonyság jegyében pedig napelemeket is telepítettek a tetőre.

Barabás Botond színházigazgató a bejáráson úgy fogalmazott: az ország legmodernebb teátrumainak egyike lett a szolnoki, amely európai viszonylatban is megállja a helyét.

Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár szintén elismerően szólt a megújulásról. Mint elhangzott: a munkálatok jelenleg kilencvenöt százalékos készültségi foknál tartanak, így már csak néhány hetet kell rá várni, hogy újra megnyithassa ajtajait a teátrum.

További érdekesség, hogy a jegyiroda elköltözött a Kossuth térről, így a bérletüket megújítani kívánókat immáron a színházzal szemben, a Táncsics Mihály utca 15. szám alatt várják augusztus 1-jétől kezdődően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában