Megoldás

2022.07.06. 11:25

Nagy nehézségek árán találtak helyettesítő orvost a nyugdíjba vonuló helyére Cibakházán

Azt tapasztalták, hogy a településnek valaki rossz hírét kelti, emiatt nehéz az orvosokat a községbe csábítani.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Még ha átmenetileg is, de megoldódni látszik az orvoskérdés Cibakházán. Dr. Maczkó Péterrel többször hosszabbított szerződést az önkormányzat, ám a nyugdíjasként dolgozó doktor nyárra a teljes visszavonulását tervezte. Mindkét körzetben helyettesítő orvos látja el a munkát a következő időszakban. 

Hónapokon át húzódott, hogy doktort találjanak a tiszazugi településre. 

– Amikor megtudtuk, hogy jelenlegi orvosunk, dr. Maczkó Péter is nyugdíjba vonulna, még fontosabbá vált, hogy megtaláljuk az utódját. A másik körzetünkben így is helyettesítéssel látják el a feladatot – mondta még tavasszal Hegyes Zoltán polgármester.

A beszélgetés során akkor kitért arra is, hogy számos szakembert megkerestek, de szinte egyetlen alkalommal sem jártak sikerrel. 

Azt tapasztalták, hogy a településnek valaki rossz hírét kelti, emiatt nehéz az orvosokat a községbe csábítani. És bár szolgálati lakást fel tudnak ajánlani, de az sem a legkorszerűbb, annak felújítására csak akkor pályázhatnának, ha sikerül szerződni egy háziorvossal. 

– Tanácstalanok voltunk, de nem adtuk fel. Dr. Maczkó Péter már március végén szeretett volna nyugdíjba vonulni, végül többször hosszabbítottunk szerződést. Addig nem szívesen váltunk volna meg tőle, amíg legalább a helyettesítés nem oldódik meg, hiszen így biztosított leginkább az egészségügyi ellátás a településen. Amikor aztán meghallottuk, hogy a tiszaföldvári belgyógyász hölgynek végül nem sikerült megegyeznie Martfűvel, azonnal megkerestük – számolt be hírportálunknak a fordulatról Hegyes Zoltán. 

Az új háziorvos augusztus 1-jétől áll munkába, egyelőre csak helyettesítőként. 

– Mondhatjuk azt is, hogy „lecsaptunk rá”. Meghívtuk egy egyeztetésre, sikerült a testület elé terjeszteni a döntést. A múlt héten már jóvá is hagytuk a tervezetet az ülésen, amennyiben valóban aláírja mindkét fél, hat hónapra vállalja a munkát – mondta bizakodva.

– A doktornővel tárgyalunk a fél év után következő időszakról, a praxis végleges betöltéséről is, de erről még nincs döntés – tette hozzá a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában