Galériával

2022.07.17. 12:08

Káposztás finomságok főttek a bográcsokban Tiszasülyön

A zöldségféle minden étel esetében nélkülözhetetlen volt, de többen kacsahúst és babot is tettek a bográcsba.

Kovács Berta

Kicsit és nagyok egyaránt fakanalat ragadtak

Fotó: Mészáros János

Nagy érdeklődés kísérte a Tiszasülyért Egyesület szombaton megrendezett hagyományőrző napját. A Faluháznál már reggel rotyogni kezdtek a bográcsban a finomságok, a résztvevők káposztás ételek főzőversenyén mérték össze gasztronómiai tudásukat. A csapatok többek között olyan ételek elkészítésében jeleskedtek, mint a cigánykáposzta, töltött káposzta, de babos, kacsahúsos finomságok is készültek. 

A végeredményt három tagú zsűri bírálta el. Első helyezett lett a Vízi és Társai Kft. „Men” csapat, második helyen a „Sülyi betyárok” végeztek, míg a harmadik helyen Nagy Tibor végzett.

Az egyesület is főzött, méghozzá üstben, valamint kenyérlángost sütöttek kemencében a hagyományőrzés jegyében.

Az érdeklődőket kézműves vásár is várta, a gyerekek kipróbálhatták a kosárfonást és a gyapjújáték készítést. Lehetett népi játékokat játszani, lovagolni, de az íjászkodásba is belekóstolhattak.

Az eseményre ellátogatott Pócs János országgyűlési képviselő is, aki görögdinnyékkel is megörvendeztette a jelenlévőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában