Galériával

2022.07.09. 11:02

Hosszú idő után találkozhattak ismét testvérvárosi barátaikkal a karcagiak

A járványhelyzet miatt két évig nem volt lehetőség a személyes találkozóra.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A barátság oka egyedül a barátság maga – ez a Wass Albert idézet a mottója a „Karcag testvérvárosaiért” Közalapítvány szervezte Kárpát-medencei testvérvárosaink Karcagon elnevezésű találkozónak. A járványhelyzet miatt két évig nem volt lehetőség a személyes találkozóra a testvérvárosi barátokkal. Ez a hétvége viszont remek alkalom a meglévő kapcsolatok megerősítésére.

A szervezők bemutatják a települést a hagyományokon, kultúrán és gasztronómián keresztül. Eközben a karcagi diákok a határon túli magyar anyanyelvű testvérvárosokról szerezhetnek új ismereteket társaiktól, és vélhetően számos új barátságot is kötnek, ezáltal erősítve az anyaországban élőkkel a kapcsolatot, összetartozást.

A több napos eseményt pénteken az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben Szepesi Tibor polgármester és Elek Eszter, az alapítvány elnöke nyitotta meg. Ezután köszöntötték a Bácskossuthfalváról (Szerbia), Székelykeresztúrról (Románia), Szepsiből (Szlovákia), valamint a helyi általános iskolákból érkezett 5–8. osztályosokat és felnőtt kísérőiket.

A köszöntők után dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója a konok kunok történetéről tartott előadást a fiataloknak, majd az Indul a bakterház című filmet nézték meg közösen a táborozók. Szombat a gasztronómia és a művészetek, míg a vasárnap a várossal való ismerkedés és a sport jegyében telik. Estére meglepetésműsorral készülnek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában