Vérszívók

2022.07.11. 11:48

Közel háromezer hektáron végeznek szúnyoggyérítést a Jászkunságban

Több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen is irtják a héten a szúnyogokat.

Szoljon.hu

Fotó: MW

A folyók vízszintje nyár eleje óta szinte mindenütt alacsony, ártéri szúnyogtenyészőhelyek jelenleg sehol nincsenek – tájékoztatta hírportálunkat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az országos szúnyogártalmat emiatt elsősorban a csapadékviszonyok határozzák meg. A Nyugat-Dunántúlon, valamint a középső országrész egyes területein elegendő csapadék hullott az ideiglenes élőhelyek létrejöttéhez, míg az Alföldön az elmúlt hetekben többnyire aszályos volt a helyzet. Ebből következően a csípőszúnyogok által többnyire erősen érintett területeken, így a Szolnok környéki településeken, Csongrád-Csanád megyében és a Körösök mentén csak elvétve találkozhatunk zavaró mennyiségű szúnyoggal.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a héten 2705 hektáron végeznek földi biológiai gyérítést. Kedden Tiszafüreden, Tiszasülyön, Hunyadfalván és Kőtelken, szerdán pedig Tiszabőn, Tiszaburán, Tiszaderzsen, Tiszaroffon, Tiszaszőlősön, Berekfürdőn jár majd a szúnyogirtó autó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában