Tervek

2022.07.12. 15:07

Fejlemény a Malom-ügyben: megállapodtak az épület funkciójáról Jászberényben

Illés Anita

Balogh Béla (balra), Borbás Zoltán, Mészárosné Vas Márta és Dr. Réz Lóránt közös sajtótájékoztatót tartottak Jászberényben

Fotó: Pesti József

Több szakmai egyeztetést követően megállapodás született a Malom-beruházás új funkciójáról – jelentette be kedden közös sajtótájékoztatón Balogh Béla, Jászberény alpolgármestere és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, miután a Jászberényi Tankerületi Központtal és a Palotásy János Zeneiskolával tárgyaltak.  

Ennek lényege, hogy a kulturális projekt keretében a Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola kap új helyet a Fürdő utcai épületben. Mint arról korábban beszámoltunk, új konstrukcióban, a megyei önkormányzat irányításával valósulhat meg a Malom-projekt Jászberényben. A terv részletes kidolgozása folyamatban van.

– Az önkormányzatnak fontos, hogy a Malom-beruházás folytatódjon. A mai megbeszélésen megállapodtunk arról, hogy a Palotásy János Zeneiskola kap helyet a létesítményben, mely nem csak Jászberénynek, hanem az egész térségnek egyik kiemelt oktatási intézménye – ismertette Balogh Béla alpolgármester. Ennek műszaki, jogi és egyéb feltételeit az elkövetkezendő időszakban készítik elő.  

– A TOP Plusz forrásra épülő pályázati konstrukció kidolgozásának egyik jelentős állomása a mai – fűzte hozzá Borbás Zoltán. A megyei közgyűlés alelnöke kiemelte, hogy a körvonalazódó kulturális beruházás hosszú távon, fenntartható módon szolgálja a várost. A fejlesztés megvalósítása érdekében több szálon folynak az egyeztetések, mivel az ingatlan perrel terhelt.

Az eseményen elhangzott, hogy a pályázatba az építkezésen túl úgynevezett softelemeket és eszközbeszerzést is beépítenek. Az elképzeléseket Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese és dr. Réz Lóránt, a Palotásy János Zeneiskola igazgatója is pozitívan értékelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában