Korszerűsítés

2022.07.18. 19:55

Megszépült iskolaépület várja szeptembertől a jászágói diákokat

A Jászság második legkisebb településén 1924-ben nyitotta meg kapuját az általános iskola, amely ma is az életet, a jövőt jelenti a falu számára. Az intézményben jelenleg alsó tagozat működik, ahová 27 gyermek jár.

Illés Anita

Ünnepélyesen átadták a Magyar Falu Program támogatásából megvalósult beruházást

Fotó: Pesti József

Több mint tízmillió forint pályázati támogatásból újult meg a közel százéves jászágói általános iskola épülete. A Magyar Falu Program részeként megvalósult beruházást hétfőn ünnepélyes keretek között adták át.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kisiskolákban is megfelelő környezetet biztosítsunk az oktatáshoz. A Magyar Falu Program keretében ebben az évben két intézményünk újulhat meg. Befejeződött a jászágói iskola korszerűsítése, a jászjákóhalmi iskola homlokzatának felújítása pedig folyamatban van 

– kezdte a köszöntők sorát Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

– Fél éve nyújtottuk be a pályázatot az iskolaépület külső felújítására, amit az irányító hatóság támogatott. Ezzel közel tizenegymillió forint összegű fejlesztés valósult meg a Jászsági Általános Iskola Jászágói Általános Iskolai Telephelyén. A beruházás határidőre elkészült, így a tanulók szeptemberben egy megszépült intézményben kezdhetik meg az új tanévet – taglalta Zsemberi Zoltán tankerületi igazgató, majd köszöntet mondott mindenkinek a pályázatban való együttműködésért, a projekt megvalósításáért.

Jászágón, a Jászság második legkisebb településén 1924-ben nyitotta meg kapuját az általános iskola, amely ma is az életet, a jövőt jelenti a falu számára. Az intézményben jelenleg alsó tagozat működik, ahová 27 gyermek jár.

– Örömteli, hogy lehetőség adódott a kisiskola korszerűsítésére, hiszen régóta nem volt felújítva az épület. A beruházással egyébként már az intézmény fennállásának századik évfordulójára készülünk, amit két év múlva méltó módon szeretnénk megünnepelni – emelte ki beszédében Mozsár Lászlóné. A polgármester hozzátette: a faluból elszármazott felsőfokú végzettségűek közül többen megtartották a szülői házat. Nem laknak ugyan életvitelszerűen Jászágón, de erős a kötődésük, és visszajárnak.

– Szép számmal élnek nagycsaládosok a településen, ezért bízunk benne, hogy az iskola gyermeklétszáma hosszú távon biztosított lesz – bizakodott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában