Elmarad

2022.07.21. 11:22

Nem tartják meg a tűzijátékot a tószegi falunapon

Dr. Gyuricza Miklós úgy látja, a tűzijáték megtartásából vagy meg nem tartásából is aktuálpolitikai kérdést próbálnak csinálni.

Rimóczi Ágnes

Fotó: MW-Archív

Nem lesz tűzijáték a Tószegi Nyárutón elnevezésű rendezvényen, a település falunapján. Az eseményt szeptember 9-11-én rendezik meg, de a képviselő-testület már most arról döntött, hogy idén nem tartják meg hagyományosnak számító tűzijátékot annak keretében. A témával kapcsolatban a településvezető közösségi oldalán arról írt, hogy a tűzijáték, mint jelenség, ma rendkívül megosztja a közvéleményt, mondván, hogy az a „pompa megnyilvánulása”, aminek az előttünk álló nehéz időszakban nincs létjogosultsága. 

Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy polgármesterségem ideje alatt, vagyis az elmúlt tizennégy évben, nem volt olyan tűzijáték Tószegen, melynek költsége elérte volna a félmillió forintot. Így ezen döntésünket nem gazdasági megfontolásból, hanem jelképesen, gesztus értékkel hoztuk meg

– emelte ki dr. Gyuricza Miklós. 

A poszthoz számos véleménynyilvánítás érkezett, mely kapcsán a polgármester hangsúlyozta, hogy a tószegi önkormányzat nem politizál, e döntés hátterében semmilyen politikai indíttatás nem áll. Sajnos azonban úgy látja, hogy máshol vannak, akik a tűzijáték megtartásából vagy meg nem tartásából is aktuálpolitikai kérdést próbálnak csinálni. 

– Ettől mi elhatárolódunk. Mi egyszerűen csak úgy érezzük, hogy a küszöbön álló gazdasági válság okán, a közvélemény számára megosztó a „tűzijáték pompájával megfesteni az eget” – írta dr. Gyuricza Miklós, aki hozzátette: természetesen úgy készülnek, hogy a rendezvény további programelemeit megtartják, amennyiben az aktuális helyzet és az időjárási körülmények is lehetővé teszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában