Szolnok

2022.07.06. 17:09

Egyes felhangokkal ellentétben zavartalanul halad a tiszaligeti fürdőfejlesztés

A szakértők által alátámasztott, előre nem tervezhető műszaki problémák megoldásának fedezetét eddig mindig megkapta a város.

Hartai Gergely és Köllő Judit

A felújítás alatt álló tiszaligeti strandfürdő Fotó: Google Térkép

Sokakat foglalkoztat a megyeszékhelyen a tiszaligeti strandfürdő kialakításának ügye, melynek részleteiről a Szolnoki Többség tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt a komplexum bejáratánál. Az eseményen elhangzott: a beruházás során derült ki, hogy az egyik medence süllyed, amit vélhetően már előzetesen is lehetett tudni. Emellett kiderült, hogy a meglévő kutak nem adnak elegendő vizet. A Szolnoki Többség szerint azonban a problémát főként az jelenti, hogy egy rosszul előkészített beruházás miatt van szükség az emberek türelmére.

A sajtótájékoztatón közölt információkra a városháza is reagált. 

A polgármesteri hivatal arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a tiszaligeti fürdő átépítésekor a bontások után kiderülő, előre nem kalkulálható műszaki problémák gyakoriak a több évtizedes létesítményeknél. 

Például egy lezárt kút műszaki paraméterei (vízhozam, hőmérséklet) csak az újranyitást követően derülnek ki. Szolnokon is ez volt a helyzet.

– A fürdőnk új kútjának a létesítmény energiaellátásában is komoly szerepe lesz, ami a mostani energiaárakat nézve rendkívül komoly megtakarítást eredményez majd az üzemeltetésben – olvasható válaszukban.

Reakciójában annak is hangot adott a hivatal, hogy a szakértők által alátámasztott, előre nem tervezhető műszaki problémák megoldásának fedezetét eddig mindig megkapta a város.

Így pedig nincs akadálya annak, hogy a szolnokiak egy különleges, közönségvonzó, egyedülálló fürdőkomplexumot vehessenek majd birtokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában