Apadás

2022.07.08. 16:45

Közel nyolcezer négyzetméteres sziget bukkant elő a semmiből Cibakházán

A sziget mérete a Tisza vízállásának függvényében változik, mely az apadás következtében folyamatosan növekszik.

P. Pusztai Nóra

Fotó: cibakhaza.hu

A Tisza alacsony vízállása miatt egy homokpad bukkant elő a folyó cibakházi szakaszán. A település honlapján az olvasható, hogy a község vezetői „bevonultak a szigetre”, és egy zászló kitűzésével jelezték, hogy Cibakháza területének nyilvánítják azt.

– A sziget mérete a Tisza vízállásának függvényében változik, jelenleg nagyjából 7500 négyzetméter, mely az apadás következtében folyamatosan növekszik – jelezték.

Azzal, hogy a sziget cibakházi területté vált, érvénybe léptek a Holt-Tisza esetében lakossági szavazással is megerősített szabályok, miszerint a keletkező szemetét mindenki köteles elszállítani. A sziget elfoglalása során a területet és az odavezető utat is megtisztították az elszórt hulladéktól.

– Minden arra járó figyelmét szeretnénk nyomatékosan felhívni, hogy ne szórják el a hulladékot. Erre ezután tábla is figyelmeztet – hangsúlyozták.

Fotó: cibakhaza.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában