Közlemény

2022.07.13. 12:39

Reagált a mezőtúri kórház: ezeket az eseteket nem tudják fogadni

Júliusban, adott napokon, kizárólag ügyeleti időben – aneszteziológus szakorvos hiányában – a műtétet igénylő szülészeti és nőgyógyászati eseteket nem tudja az intézmény fogadni.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Bizonyos időszakokban szünetelni kénytelen a szülészet-nőgyógyászat a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben, mert nincsen aneszteziológus szakorvos. A témával kapcsolatban az önkormányzat részéről Szűcs Dániel alpolgármester már reagált hírportálunknak egy korábbi cikkben, most pedig az intézményvezetéstől kaptunk tájékoztatást.

– A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet a működési engedélyében szereplő tevékenységét a fekvő- és járóbeteg ellátás területén ellátja. Július hónapban, adott napokon, kizárólag ügyeleti időben – aneszteziológus szakorvos hiányában – a műtétet igénylő szülészeti és nőgyógyászati eseteket nem tudja a kórház fogadni – részletezte dr. Szecsei Klára.

Az intézmény főigazgatója hozzátette: a betegbeutalás és betegellátás rendjét ezen napok ügyeleti időszakára a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozta meg, kijelölték azon intézményeket, melyek biztosítják az ellátási területükhöz tartozó, műtéti beavatkozást igénylő szülészeti, nőgyógyászati esetek ellátási szükségletét.

– Természetesen a kórház mindent megtesz a szakorvoshiány enyhítése érdekében – hangsúlyozta végül a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában