Program

2022.07.04. 06:55

Rendhagyó játékkal mulatták az idejüket a szolnoki diákok

A Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum három kilencedikes osztályának diákjai vettek részt a „Miért jó önkénteskedni a civil szervezetekben? Középiskolások megismertetése a civil élettel és az önkéntességgel” című minapi eseményen a megyei Civil Központban.

Kovács Berta

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A fiatalok a rendhagyó osztályfőnöki órákon csapatokat alkotva, egy speciális társasjáték, az ALACOOLJ (ejtsd: alakulj) keretében ismerkedhettek meg a civil élettel, önkéntességgel. 

A központ munkatársai kvázi játékmesterként vetek részt az interaktív programban, ahol a játék során a fiatalok saját egyesület alapítását is kipróbálhatták. 

A diákok kisfilmben láthatták a civil szervezetek sokszínű mindennapjait, és átadtuk részükre a „Civil Érték” elnevezésű kiadványt, melyből két szervezetet ismerhettek meg 

– számolt be az eseményről Csabainé Kovács Mariann, a program játékmestere, aki kiemelte, hogy az iskolák és a fiatalok részéről egyaránt nagy igény mutatkozik az ilyen rendezvényekre, ezért már folynak is az egyeztetések a program őszi folytatásáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában