Pluszforrás

2022.07.27. 15:59

Rendkívüli támogatásban részesült négy jászsági település önkormányzata

Négy település összesen több mint hétmillió forintot nyert a Belügyminisztérium önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázatán – tájékoztatott közösségi oldalán Pócs János országgyűlési képviselő.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A rendkívüli támogatás a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál. Megkérdeztük Alattyán, Jászjákóhalma, Jásztelek és Tiszasüly polgármestereit, hogy mire fordítják az elnyert az összeget. Alattyán több mint 3,4 millió forintban részesült, melyet lejárt, ki nem fizetett számlák rendezésére fordítanak. 

Jászjákóhalma az elnyert 1,2 millió forintból köznevelési normatívát fizet vissza, Jásztelek pedig több mint 950 ezer forint visszafizetési kötelezettséget törleszt az államkincstár felé. Tiszasüly több mint 1,5 millió támogatásban részesült, melyet működési költségekre, kötelező feladatok finanszírozására fordít az önkormányzat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában