Felháborító

2022.07.13. 09:59

Sokkoló sírgyalázás: vandálok törtek-zúztak a jászberényi Fehértói temetőben

A vandálok számos sírt ledöntöttek, padokat, vázákat borítottak fel, urnahelyeket rongáltak meg és virágokat szórtak szét. A helyiek felháborodtak, rongálás miatt indult eljárás a megdöbbentő ügyben.

Illés Anita

A barbárok számos sírt ledöntöttek, padokat, vázákat borítottak fel, urnahelyeket rongáltak meg és virágokat szórtak szét Fotó: Pesti József

Brutálisan megrongáltak több sírt kedden este a jászberényi Fehértói temetőben. A gyalázatos bűntettet még akkor este fedezték fel a hozzátartozók, akik megdöbbenve, lesújtva állnak a történtek előtt.

A barbárok számos sírt ledöntöttek, padokat, vázákat borítottak fel, urnahelyeket rongáltak meg és virágokat szórtak szét.

– Gyalázat, ami történt – kezdte Sas Tamás. – Tegnap este éppen a Neszűrben voltam az ismerősömmel, amikor keresztanyám felhívott telefonon, hogy a barátnője értesítette, édesapám síremléke össze van verve. Először el sem akartam hinni, hogy ez megtörténhetett. Azonnal autóba ültünk, és kimentünk a temetőbe. Majdnem összeestem, amikor édesapám sírját megláttam teljesen porig zúzva, szétverve. A sír előtti padot öt-hat méterrel távolabb találtuk meg. Sokkolt a látvány...

Sas Tamás először el sem akarta hinni, hogy ez megtörténhetett Fotó: Pesti József
Forrás:

Amikor magamhoz tértem és szétnéztem, láttam, hogy a közelben lévő sírokat is megrongálták, a fejfákat leborították, urnahelyeket törtek szét.

Hívtam a 112-es segélyhívó számot, és értesítettem a rendőrséget. Felfoghatatlan, ami történt. Nagyon remélem, hogy megtalálják az elkövetőket – számolt be hírportálunknak Sas Tamás.

Érdeklődésünkre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya rövid közleményben informálta szerkesztőségünket a történtekről. Eszerint a nyomozóhatóság ismeretlen tettes vagy tettesek ellen rongálás bűntette miatt indított eljárást az ügyben.

A barbárok felborították a virágokat is Fotó: Pesti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában