Kutatás

2022.07.20. 17:44

Titokzatos fekete párduc bukkant fel egy törteli tanyán

A tanya tulajdonosa oda szaladt a feleségéhez, hogy azonnal értesítse a vadászokat.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Szombaton 22 óra körül Godó Tibor polgármester értesített bennünket, hogy lakossági bejelentés érkezett, miszerint a Kákás dűlő közelében „párducot” láttak. A mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami

– olvasható a hír a Törtelért Polgárőr Egyesület Facebook-oldalán. 

Mint írják, hajnalig járták a környéket a polgárőrök, sőt, éjjellátóval is keresték a különös állatot.

Az eset kapcsán hírportálunk megkereste Palástiné Demeter Zsuzsannát, az ő birtokán történtek a titokzatos események. Mint mondta, gyepterületükön jelent meg a párduc. 

– Körülbelül 200 méterre található tőlünk egy náddal benőtt árok, amögött ment a jószág, először azt hittük, hogy egy fekete kutya az – taglalta. – A férjem ráuszította a kutyáinkat, de már akkor egyértelműen látszott, hogy nem közönséges kutyáról van szó. Hirtelen történt az egész. Az eset után a férjemmel együtt mentünk a dolgunkra, nem foglalkoztunk a látottakkal – idézte fel az aznap esti történéseket Palástiné Demeter Zsuzsanna.

Csakhogy ezzel még nem zárult le az eset. Mint hozzátette, nem sokkal később a férje odaszaladt hozzá, hogy értesítse a vadászokat, mert a párduc a birkáik körül settenkedett. Az állat végül nem támadott, csupán figyelőállásban volt.

– Azonnal szóltunk egy vadásznak, és értesítettem Godó Tibor polgármestert is. Méreteit tekintve a fekete jószág egy kuvasz kutyánál valamivel nagyobb volt – összegezte a látottakat a szemtanú.

Egyébként nem egyedülálló eset, hogy térségünkben fekete párducot látnak, korábban több szemtanú is állította, hogy a megyeszékhelyen is felbukkant egy ilyen nagymacska. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában