Tábor

2022.07.17. 19:55

Tizenheten cserélték horgászbotra a laptopot Tószegen

Nem számított, van-e térerő a tószegi Csónakázó-tó partján. A pecázáshoz csak szakmai útmutatás, néhány jó horgászbot és szerencse kellett.

Kovács Berta

A pecaverseny győztesei: Bereczki- Nagy Alexandra (középen), Szabó Barnabás (balra) és Villás Ádám Beküldött fotó

A Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület első alkalommal rendezte meg napközis tábor jellegű egyhetes Gyermek Horgászfoglalkozását a 8-14 éves korosztálynak. A július 4-8. között megtartott programban tizenheten vettek részt, és nemcsak fiúk, hanem két kislány is.

Régóta érlelődött már bennünk egy ilyen nyári program gondolata

– árulta el Bedekovics László, az egyesület elnöke. 

– A mai gyerekeket nagyon nehéz kicsalogatni a szabadba a videojátékok mellől, de úgy tűnik, sikerült. A gyerekek nagyon élvezték a horgászást. A foglalkozások délig tartottak, de sokan tovább ott maradtak a tónál, hogy még pecázhassanak egy kicsit. A szülők is örültek, hogy felálltak végre gyermekeik a számítógép, okostelefon, internet mellől, hiszen fontos, hogy kiszabaduljanak a természetbe is a vakáció alatt.

A foglalkozásokra olyanok is jelentkezhettek, akik még soha nem horgásztak, mivel a foglalkozások a legalapvetőbb ismeretek elsajátításával indultak. A gyerekek – Nyolczas Krisztián horgász útmutatásával – megismerkedtek a horgászat alapjaival, a horgászmódszerektől kezdve a horogkötésig, szerelék összeállításáig. És persze az egyes halfajokat is megtanulták felismerni. A kis pecások örömmel vették kézbe a kifogott ficánkoló zsákmányt is. 

A program záróakkordjaként horgászversenyt is rendeztek a gyerekeknek, ahol a gyakorlatban adhattak számot az elsajátított ismeretekről. S hiába él azt a köztudatban, hogy a horgászat jellemzően a fiúk sportja, a tapasztalat erre most is rácáfolt. A megmérettetésen ugyanis az egyik kislány, Bereczki- Nagy Alexandra bizonyult a legügyesebbnek.

– Az biztos, hogy a gyerekek jól érezték magukat, már most többen jelezték, hogy jövőre is szívesen részt vennének hasonló foglalkozásokon – mondta Bedekovics László. – Nekünk is öröm volt látni, milyen élvezettel vették kézbe a horgászbotot. Látszott, hogy leköti őket a pecázás, jól megvoltak számítógép nélkül is.

Lelkesen versenyeztek a gyerekek

A horgászversenyen Bereczki-Nagy Alexandra szerezte meg a győzelmet. A második helyezésnek Szabó Barnabás örülhetett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Villás Ádám állhatott fel. 

A gyerekek célbadobásban is összemérhették ügyességüket, e versenyszámban Villás Ádám jeleskedett. A gyerekeknek természetesen ajándék is dukált. Díjazták a legaktívabb résztvevőt is, aki Ötvös Júlia volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában