Orvoshiány

2022.07.08. 19:21

Ügyeleti időben nem, csak bizonyos napokon lehet szülni a mezőtúri kórházban

Ügyeleti időben jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A szolnoki Hetényi Géza kórház mellett másik megyei egészségügyi intézménnyel kapcsolatban is felröppent a hír, miszerint gondok vannak az ellátással. A napokban kapott szárnyra, hogy a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben is több napon keresztül szünetelni kénytelen a szülészet-nőgyógyászat, mert nincsen aneszteziológus szakorvos.

A hírrel és az azzal kapcsolatos találgatásokra reagálva tájékoztatást adott ki az önkormányzat. Szűcs Dániel alpolgármester közösségi oldalán azt írta, az üggyel kapcsolatban egyeztetett az intézmény főigazgatójával, dr. Szecsei Klárával.

Nem igaz, hogy a mezőtúri kórházban nem lehet szülni júliusban

– reagált az alpolgármester. 

– Ahogyan a cikkben közölt határozatban is olvasható, a júliusban megjelölt napokon ügyeleti időben nem tudnak a kismamák Mezőtúron szülni, aminek oka, hogy ügyeleti időben jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos. Szülész, nőgyógyász rendelkezésre áll ebben az időben is, de az aneszteziológia hiányában, a betegbiztonság érdekében más fekvőbeteg kórház lett kijelölve ezekre a napokra – tette hozzá Szűcs Dániel.

Az alpolgármester posztjában kiemelte: a kórház folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, erről júniusban az Egészségügyi és Szociális Bizottság és a jelenlévő képviselők is tájékoztatást kaptak a főigazgatótól.

– A város is segítséget nyújt a szakember megtalálásában, például egy önkormányzati lakás felajánlásával, valamint jómagam is megbeszélést folytatok egy ismerős orvossal ebben a témában – magyarázta. Szűcs Dániel hozzátette: a kórház minden nap minden szakma tekintetében fogadja betegeit, és teljes ellátásban részesíti a pácienseket a normál munkaidőben, ügyeletben pedig a fent említetteknek megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában