Galériával

2022.07.08. 20:10

Végre zavartalanul és hangulatosan telhet a szolnoki Városházi Est

A városháza udvarán késő délutántól éjszakába nyúlóan zajlanak az események a terített asztalok körül.

Mészáros Géza

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Fotó: Mészáros János

Volt, hogy a világjárvány, másszor egy félelmetes időjárási jelenség hiúsította meg az utóbbi években a már hagyományos szolnoki Városházi Est kulturális programsorozatát. A megyeszékhely egyik legimpozánsabb, közigazgatásilag a legjelentősebb épületében, a polgármesteri hivatalban tizenéves nyári tradíció, hogy a házigazdák hangulatos eseményekkel vendégelik meg a városlakókat.

Néhány kimaradt év után pénteken, egyetlen estére visszatért a városvezetői fogadás. Míg a városháza udvarán késő délutántól éjszakába nyúlóan zajlanak az események a terített asztalok körül – fellép a Brill Vocal, Kőhalmi Ferenc bűvész, a Szoldance Táncsport Egyesület, a Szimpátia együttes és a Pop Projekt –, addig az épület első emeleti Hubay Ferenc Dísztermében a Szolnoki Művésztelep időszakos kiállítását tekinthetik meg az érdeklődök.

Szalay Ferenc polgármester a közel száznegyven éves épületben, Verebes György, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője pedig a kiállítás helyszínén tartott rendhagyó tárlatvezetést.

A rendezvény egyre inkább szembetűnő hiányossága, hogy évről évre azt tapasztalni, a városháza udvarát a régi építészek kis méretűre szabták anno...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában