Galériával

2022.07.30. 06:50

Veterán ejtőernyősök is ugrottak a szolnoki emlékversenyen

Hüse Károlyra emlékeztek a szandaszőlősi sportrepülőtéren rendezett versenyen.

Köllő Judit

A katonai ejtőernyőzés jelenlegi legjobbjai mellett egykori honvédek is ugorhattak csütörtökön

Fotó: Nagy Balázs

Idén harmadik alkalommal tartják meg a Hüse Károly Ejtőernyős Emlékversenyt a szandaszőlősi sportrepülőtéren, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szervezésében. A többnapos rendezvényt Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és dr. Koller József dandártábornok nyitotta meg csütörtök délelőtt. 

Kollár Gábor, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis speciális ejtőernyős csoportjának parancsnoka elárulta, hogy idén negyvennégy egykori ejtőernyős katonának volt lehetősége körkupolás ejtőernyőzésre. 

A veteránok hatszáz, az ejtőernyős sportolók pedig ezerötszáz méter magasból érkeztek a talajra az aranykoszorús katonai ejtőernyősről elnevezett seregszemlén. 

A csütörtöki megméretésen célba kellett ugrani: egy negyven méter átmérőjű kör közepébe kellett beletalálniuk a katonáknak. Minél inkább sikerült beletalálni a középpontba, annál nagyobb pontszámot kaptak. 

A legbelső kör mindössze egy méter átmérőjű volt – ez a világbajnokságon még kisebb, egészen pontosan két centiméter átmérőjű! Mindez a tapasztalt ejtőernyősöknek is feladja a leckét, a Magyar Honvédségnek azonban kiemelkedő teljesítményt nyújtó ejtőernyős válogatottja van, tagjai a katonai szolgálat mellett élsportolók is. 
Képösszeállításunkban a csütörtöki versenynap látványos fotóiból válogattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában