Fürdőzés

2022.07.20. 12:41

Vízimentők akadályozták meg a tragédiát a szolnoki szabadstrandon

A kislányt a vízimentők odafigyelésének és felkészültségének köszönhetően sikerült kihúzni a vízből.

Hartai Gergely

Lits László (középen) a legfontosabb fürdőzési szabályokra hívta fel a figyelmet Fotó: Nagy Balázs

A fürdőzők biztonsága adta a témáját a megyeszékhely szabadstrandján tartott szerdai sajtótájékoztatónak. Az eseményen Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fürdőhely látogatottsága nemrég érte el az ötezer főt, ami tekintélyes számnak mondható.

– Nagy öröm számunkra, hogy a szolnokiak szeretik a szabadstrandot. Ugyanakkor egy sajnálatos hétvégi esemény kapcsán fontosnak éreztük, hogy felhívjuk a figyelmet a fürdőzés szabályaira. 

Vasárnap ugyanis majdnem tragikus baleset történt egy kislánnyal, ám kollégáink odafigyelésének és felkészültségének köszönhetően sikerült kimenteni őt a vízből

– hangsúlyozta.

Lits László arról is beszámolt, hogy a fürdőzők épségére jelenleg három vízimentő ügyel: kettő a partról és egy a vízről pásztázza a helyszínt. A Tisza szolnoki szakaszán azért is különösen indokolt az óvatosság, mivel a folyó ezen a részen viszonylag gyors folyású, a meder mélysége egyenetlen.

– Fokozottan kérünk mindenkit, hogy felhevült testtel és ittas állapotban semmiképpen ne menjen a vízbe. Emellett a 120 centiméteres vízmélységnél elhelyezett bójasor után kizárólag úszni jól tudó fürdőzőket várunk. Kiskorú lehetőleg ne látogassa a strandot felnőtt kíséret nélkül – sorolta a legfontosabb szabályokat az ügyvezető, aki zárszavában rámutatott, az idén tragikusan sokan haltak meg vízi balesetben a térségben, ezért is elengedhetetlen a felelősségteljes magatartás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában