Galériával

2022.07.08. 15:16

Zsinagógalátogatással indult újra Karcagon a városismereti séták sorozata

Csillag Barnabás, a Karcagi Izraelita Hitközség elnöke mutatta be a 123 éves épületet.

Daróczi Erzsébet

Csillag Barnabás, a Karcagi Izraelita Hitközség elnöke mutatta be a 123 éves épületet Fotó: Daróczi Erzsébet

Újraindultak a városismereti séták Karcagon. Pánti Ildikó képviselő szervezésében először a zsinagógát nézhették meg az érdeklődők, akiknek Csillag Barnabás, a Karcagi Izraelita Hitközség elnöke mutatta be a 123 éves épületet.

A látogatók között többen akadtak olyanok, akik még sosem jártak az épületben, és természetesen volt több visszatérő is. Az elnök beszélt a jelenről, így például a zsinagóga külső felújításának részleteiről. A járványhelyzet alatt némileg kihasználatlan volt az épület, de most végre ismét tarthatnak benne rendezvényeket.

Pánti Ildikó pedig elmondta: a pénteki zsinagógalátogatás volt a séta első állomása, tervei szerint következő útjuk a teljesen felújított, vasútállomásnál lévő malomszállóhoz, vagy a kukoricafeldolgozóhoz vezet majd. Ezen alkalmak lényege, hogy az érdeklődők olyan helyekre is bejuthatnak, ahová magánemberként nem feltétlenül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában