Előadások

2022.08.12. 06:55

A helyi termékfejlesztés gazdasági hatásait is elemezték a jászberényi fórumon

A foglalkoztatási, gazdasági együttműködések erősítése volt a fő témája a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum soros programjának, melyet szerdán rendeztek meg a Déryné Rendezvényházban, Jászberényben.

Illés Anita

A megyei foglalkoztatási paktum soros programját Jászberényben rendezték meg

Fotó: Pesti József

A megyei önkormányzat és a Kárpát-Haza Klub közös rendezvénye az idei, immár kilencedik Kárpát-Haza Kulturális és Gazdasági Konferenciához kapcsolódott. 

Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán, megyei közgyűlési alelnök köszöntője után Tarpataki Tamás, agrárpiacért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a fórumot. Az előadások sorában szó volt többek között a foglalkoztatási paktum helyi termékfejlesztésben betöltött szerepéről, a CoSIE program eredményeiről, illetve a Túri Kamra modell helyi gazdaságfejlesztési hatásairól is. 

Ezenkívül az „Édes szívem! - desszert túra az Alföld Szívében” című gasztroturisztikai attrakciót, valamint térségi vállalkozók helyi termékfejlesztésben szerzett tapasztalatait, jó gyakorlatait is megismerhették a konferencia résztvevői.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában