Probléma

2022.08.16. 06:55

A látogatókkal együtt a hulladék is gyarapodik a cibaki szigeten

A térség településeiről, sőt, még Budapestről is csodájára járnak a képződménynek.

P. Pusztai Nóra

Sokan a saját szemükkel akarják látni az alacsony vízállás miatt kialakult homokszigetet

Fotó: Mészáros János

Turisztikai látványossággá nőtte ki magát a Tisza közepén felbukkanó sziget. Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, az alacsony vízállás miatt mintegy nyolcezer négyzetméteres homokpad lett a nagyközség vonzereje. A térség településeiről, sőt, még Budapestről is csodájára járnak a képződménynek. 

– Napi szinten negyven-hetven autó érkezik, főleg a hétvégéken, így kiemelt helyszín lett a polgárőr szolgálatok szempontjából is – mondta Habara István. 

A szolgálatvezető hozzátette, napi szinten visszatérően ellenőrzik a területet, amennyiben jogsértést tapasztalnak, intézkednek. A vízi rendészettel és a helyi rendőrökkel is jó a kapcsolatuk. 

A legnagyobb probléma a szemetelés, egy hétvége alatt két-három zsák széthagyott hulladékot kell begyűjteni

– emelte ki. 

A látványosságot megközelíteni sem egyszerű, a gáttól több száz méter séta vár az érdeklődőkre, a meredek parton kötél segíti az ereszkedést. A Cibakháza felőli oldal a Tisza kanyarulatának belső íve, így az lankásabb, a másik oldalon viszont erős a sodrás, érdemes tehát figyelmesen nézelődni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában