Kenderes

2022.08.24. 17:25

A polgármester szerint mindenkit váratlanul ért a képviselő-testület feloszlatása

A döntés értelmében időközi választást kell majd tartani Kenderesen.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Időközi választást kell majd tartani Kenderesen, miután kedden döntés született a képviselő-testület feloszlatásáról. Az erről szóló előterjesztést Barabásné Forgács Edit nyújtotta be három képviselőtársával. Mi áll a döntésük hátterében? – kérdeztük a képviselőt.

– A 2019-ben tartott önkormányzati választások óta településünk a veszekedésektől, az egymásra mutogatásoktól hangos, a korábbi fejlődését felváltotta a gyors eladósodás, a recesszió.

Képviselőként a település érdekeit kellene szem előtt tartanunk, azonban e kötelezettségünket nem tudjuk megfelelően gyakorolni, ugyanis a település vezetőjétől nem kapunk hiteles tájékoztatást.

– Ő ma a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságot az adósságrendezési eljárás megindítására okot adó helyzet fennállásáról informálta. Véleményünk szerint az önkormányzat helyzete még menthető, a feloszlatással esélyt adtunk arra, hogy az önkormányzat visszatérjen a fejlődés útjára – fogalmazott a képviselő.

Bogdán Péter polgármester hírportálunknak elmondta, ő úgy tapasztalta, minden jelenlévőt váratlanul ért a négy képviselő előterjesztése.

– Senki nem számított erre, hogy ez napirendre kerül, de felvettük. Az a döntés született, hogy a képviselő-testület minősített többséggel, név szerint szavazással kimondta a testület feloszlatását. Ilyenkor időközi választást kell kiírni, addig a jelenlegi polgármester és képviselő-testület dolgozik tovább – mondta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában