Jászkunság

2022.08.15. 11:30

A Tiszából előbukkanó hajóroncsok is érdekelték olvasóinkat

Elsüllyedt hajók roncsai bukkantak elő a Tiszából, Forgószél tombolt a szolnoki szabadstrandnál – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Bőgőshajó-maradványok bukkantak elő a vízből Szolnoknál

Fotó: Mészáros János

1. Elsüllyedt hajók roncsai bukkantak elő a Tiszából

A megyeszékhely egykori gazdag vízi életének ritka emlékei is előbukkantak a Tiszából az alacsony vízállásnak köszönhetően. A török kori fahíd után ugyanis két bőgőshajó maradványa is remekül megfigyelhetőek a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium előtti partszakaszon.

2. Megszólalt az édesapa, aki tragikus körülmények között veszítette el hathónapos kisfiát Jászapátin

Szörnyű tragédia történt július huszonhetedikén Jászapátin. Egy hathónapos kisbaba életéért hosszasan küzdötten az orvosok, de nem tudták megmenteni. A helyiek megdöbbentek, és találgattak, mi történhetett a kicsivel. Oláh Tibor, a gyermek édesapja tagadta, hogy a gyermek leesett az ágyról.

A helyiek megdöbbentek, és találgattak, mi történhetett a kicsivel
Forrás: Szoljon.hu

3. Forgószél tombolt a szolnoki szabadstrandnál, menekültek az emberek

Látványos – egyben ijesztő – időjárási jelenségnek lehettünk szemtanúi a minap: egy, a Tisza felett kialakult kisebb forgószelet örökített meg a szolnoki szabadstrand kamerája augusztus hatodikán, szombaton kora délután. A forgószél végül embereket szerencsére nem, csak napernyőket ragadott magával.

A strandolók között ért a partra a Tisza felett kialakult forgószél 
Forrás: Szolnok Élménysziget facebook oldala

4. Több autó karambolozott a 32-es főúton, Szolnoknál

Négy jármű ütközött össze augusztus 12-én 13 óra után a 32-es számú főút 77-es kilométerszelvényénél. A baleset következtében két személy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére félpályás útlezárás volt az érintett útszakaszon.

Forrás: Mészáros János

5. Egy szolnoki kiskert, mely maga a megtestesült földi éden

Csak a gyakran arra járók tudhatják, hogy a szolnoki Bán utca egyik sarki portája milyen kincseket rejt. A ritkára vasalt kerítésen és a dróthálón keresztül kikacsingató eprek, málnák, szedrek, fügefa- és paradicsomlevelek, az udvaron pipiskedő, csodatermő gyümölcsfák és a szőlőlugas szorgos, dolgos kezek munkáját sejteti.

József és Szirma lugasában fürtökben lóg a fehér, vörös és kékszőlő, körös körül pedig gyümölcsfák ontják a mézédes termést. A veteményes már csak hab a tortán, amely temérdek földi jóval hálálja meg a szorgos kezek munkáját
Forrás: Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában