Segítségnyújtás

2022.08.11. 18:46

Anyagi segítséget kapnak a diákok Kőröstetétlenen

A legtöbb településén már készülnek az iskolakezdésre.

Hartai Gergely

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Van, ahol egyszeri támogatást nyújtanak a diákoknak és családjuknak, de olyan hely is akad, ahol a hagyományostól eltérő módon járulnak hozzá a költségekhez. Kőröstetétlenen például pénzbeli támogatást adnak a helyi oktatási intézménynek, melyet egész évben felhasználhatnak. Ebből a keretből nemcsak a tetétleni fiatalok, hanem a környék más településeinek itt tanuló diákjai is részesülnek. 

– Községünkben református általános iskola működik, az intézményben mintegy százötven diák tanul. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk támogatni őket, ám a segítségünk nem kizárólag a tanévkezdésre fókuszál – osztotta meg gondolatait a témában Kőröstetétlen polgármestere. Pásztor Imre elmondta, a helyi iskolának egy háromszázezer forintos keretet biztosítanak, melyet bármikor felhasználhatnak az egyes osztályok. 

A pénzösszeggel elsősorban az osztálykirándulásokhoz, az uszodai és a múzeumi belépőkhöz, valamint az úszásoktatáshoz járul hozzá az ön­kormányzat. Hartai Gergely 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában