Karcag

2022.08.27. 11:37

Bátorságukat is próbára tette az őzhívó tábor

Belekóstolhattak a vadászok és a vízi rendőrök életébe, és közben felfedezték a térség élővilágát.

Daróczi Erzsébet

Rendőrcsónakkal is kerülhettek egyet a táborozók

Forrás: Beküldött fotó

Őzhívó táborban vehettek részt a Nagykun Vadásztársaság tagjainak gyermekei, unokái, összesen huszonheten. A programokat Bukács Attila gazdasági alelnök két segítőjével, Vincze Sándorral és Juhászné Marázi Évával állította össze. 

A beköltözés délutánján Kun Lajos vadász a vadászkutyákról tartott előadást, majd társai különböző fajtájú négylábúakat hoztak magukkal, és a fácántelep melletti területen be is mutatták, hogyan keresnek parancsszóra az ebek. Este pedig terepjáróval őzhívásra indultak a táborozók, mely során speciális síppal hívták a közelükbe az őzbakokat. 

A másnap reggel pecabemutatóval, majd horgászással indult. Aztán átutaztak Tiszafüredre, ahol az Albatrosz kikötő üzemeltetője biztosított két csónakot a táborozóknak, akik túravezetés során ismerhették meg a Tisza-tó élővilágát. 

– Meglepte a gyerekeket, amikor egy rendőrcsónak várta őket az egyik kikötőben – árulta el Bukács Attila. – A Ti­szai Vízirendészeti Rendőr­kapitányság Kiskörei Víziren­dészeti Rendőrőrsének egyenruhásai vártak bennünket. Átszálltunk melléjük, és elvittek egy körre a rendőrcsónakkal, ami hatalmas élményt jelentett mindannyiuknak – mesélte a táborszervező. 

Szombaton Albert Krisztián preparátor tette szemlére korábbi győztes munkáit a vadászházban, és egy frissen lőtt őzbak fején meg is mutatta, hogyan dolgozik. Ebéd után lézeres fegyverbemutatón, majd légpuskalövészeten vehetettek részt a gyerekek. Délután számháború, foci, este pedig bátorságpróba várt rájuk. Utóbbi azt jelentette, hogy a vadászház területén plüssállatokat rejtettek el a szervezők, azt kellett két-három fős csoportokban zseblámpával megkeresniük a gyerekeknek. Ez az óvodásoknak és a kisiskolásoknak is nagy kihívást jelentett. 

Vasárnap pedig Mészáros Zsolt tulajdonos jóvoltából a lovardában megnézhették az ott lévő őshonos állatokat, de láthattak szarvast és zebrát is. Visszafele fagyiztak egyet. 

A tábor zárásaként a szülők gyermekeikkel közösen dísztárgyakat készítettek, illetve a lurkók tesztet is töltöttek. A helyes megfejtők között ajándékcsomagokat osztottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában