Galériával

2022.08.21. 18:32

Citeraszóval, új kenyérrel és díjak átadásával ünnepelték az államalapítást Kisújszálláson

Kisújszálláson a Vigadóban tartották az augusztus 20-ai ünnepséget, ahol Kecze István polgármester egy-egy új kenyérrel köszöntötte a megjelent testvérvárosi delegációk vezetőit. Ezt követően számos kitüntetést is átadtak.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Kisújszállás Város Díszpolgára kitüntető címet Cs. Németh Lajos színművésznek ítélték oda.

Pro Communitate Urbis díjban részesült Ari Károly, a ’48-as Olvasókör elnökhelyettese.

Pro Urbe díjat adományoztak dr. Pardi Norbert biokémikus kutatónak – a díját szülei vették át – és dr. Szabó Gábor Tamás kutatóorvosnak – mindketten dr. Karikó Katalin kutatópartnerei.

Kisújszállás Város Sportjáért díjat vehetett át Juhász Attila, a Kisújszállási Sportegyesület társadalmi elnöke.

Kisújszállás Város Tiszteletbeli Polgárának választották Szabolcski Szabolcsot, a vajdasági testvérváros, Pacsér polgármesterét.

Az előbbieken felül köszöntötték a megyei díjazottakat, akik szerdán, Szolnokon vették át elismeréseiket, valamint dr. Ducza Lajos helytörténeti kutatót, akinek a fővárosban Nagy István agrárminiszter nyújtotta át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

Az ünnepi műsorban közreműködött Angyal Ferenc kisújszállási citerazenész és a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület citerásai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában